Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Μαγιονέζα





Μαγιονέζα - συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου


Περιγραφή

Μια πολύ ωραία και εύκολη ιδέα για σπιτική μαγιονέζα στο άψε σβήσε.

Τι χρειαζόμαστε:

2 αυγά
1\2 λεμόνι το χυμό
1 κ.γλυκού αλάτι
1 κ.σούπας ξύδι
1\4 κ.γλυκού πιπέρι
1 κ.γλυκού μουστάρδα
2 κούπες καλαμποκέλαιο
λίγη πάπρικα γλυκιά
λίγη ζάχαρη

Πώς το κάνουμε:
Βάλτε στο πολυμίξερ όλα τα υλικά, εκτός από το λάδι.
Χτυπήστε τα μερικά δευτερόλεπτα στη μεσαία ταχύτητα, να ενωθούν.
Ενώ το χτύπημα συνεχίζεται ,ρίξτε το λάδι, αφήνοντάς το να τρέχει με λεπτή συνεχή ροή.
Μόλις το λάδι τελειώσει, σταματήστε το χτύπημα.

Αυτή είναι μια συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου που βγαίνει πάντοτε πετυχημένη.
Συνταγή από: https://www.sintagespareas.gr/sintages/magioneza-i-pixti.html
yumyum2 Συνταγές

Σπιτική μαγιονέζα σε 30''
Περιγραφή
Σπιτική μαγιονέζα που ετοιμάζεται μέσα σε 30 δευτερόλεπτα και συνοδεύει κρεατικά, θαλασσινά και σαλάτες.



Mαγείρεμα:

Τι χρειαζόμαστε:

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (250 ml)
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο (250 ml)
1 μεγάλο αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κουτ. γλυκού σκόνη μουστάρδας (προτιμώ την Colmans που είναι πικάντικη)
χυμό από ½ λεμόνι (και βλέπουμε...)
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
άσπρο πιπέρι (γιατί οι άσπρες σάλτσες θέλουν άσπρο πιπέρι!),
προαιρετικά ψιλοκομμένα μυρωδικά όπως εστραγκόν, μαϊντανό, φρέσκο κόλλιανδρο, άνηθο, μαντζουράνα (ή ότι άλλο προτιμώ)
την ράβδο του multi και το δοχείο της

Πώς το κάνουμε:





1)Τοποθετώ όλα τα υλικά μέσα στο δοχείο, (όλα ανεξαιρέτως!) και βάζω σε λειτουργία την ράβδο στην δυνατή ένταση. Κατά την διάρκεια, κινώ την ράβδο πάνω-κάτω προκειμένου να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά. Μετά από 30’’ η μαγιονέζα έχει «δέσει» και είναι έτοιμη!






2)Δοκιμάζω να δω αν μου κάνει στη γεύση ως προς το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι κι αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμα κι ανακατεύω ξανά με την ράβδο πολύ σύντομα. Προσέχω όμως να μην το παρακάνω με το ανακάτεμα γιατί κινδυνεύει να αραιώσει η μαγιονέζα. Στη συνέχεια προσθέτω κι ανακατεύω με το χέρι τα φρέσκα μυρωδικά κι η μαγιονέζα μου είναι έτοιμη!
 www.foodie1973.blogspot.com
https://www.sintagespareas.gr/sintages/spitiki-magioneza-se-30.html




Περιγραφή

Αυθεντική μαγιονέζα από αγνά υλικά, με πλούσια γεύση και βελούδινη υφή!!!

Τι χρειαζόμαστε:

1 κρόκος αυγού

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

1 κουτ. σούπας λεμόνι

ξύδι (ανάλογα τη γεύση μας)

αλάτι

πιπέρι

3 1/2 νεροπότηρα ηλιέλαιο


Πώς το κάνουμε:



Σε 1 μπωλ ρίχνουμε τον κρόκο του αυγού, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το ξύδι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά μας.

Επειτα ρίχνουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

1) Το μυστικό σε περίπτωση που κόψει η μαγιονέζα μας, για να μην την πετάξουμε θρυμματίζουμε λίγο πάγο και τον ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι ο πάγος να ενσωματωθεί και έτσι έχουμε την μαγιονέζα μας στην αρχική της κατάσταση!

2)Αν στη μαγιονέζα μας ρίξουμε 1 καπάκι κονιάκ και κέτσαπ τότε έχουμε την αυθεντική κοκτέιλ σως που χρησιμοποιούμε για τη σαλάτα του σεφ και άλλα πολλά!


https://www.sintagespareas.gr/sintages/magioneza-i-aythentiki-me-ta-mistika-tis.html


Μαγιονέζα οικονομική και εύκολη



Περιγραφή Κατάλληλη ως συνοδευτικό για ψάρια


Τι χρειαζόμαστε:

1 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. (κοφτές) αλεύρι
1/2 φλ.τσαγιού νερό
1 κρόκος αυγού
1/2 κ.γ. μουστάρδα
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1/2 έως 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο



Πώς το κάνουμε:
Αναμιγνύετε μια κουταλιά ελαιόλαδο με το αλεύρι και το νερό.
Βράζετε το μίγμα για 1 λεπτό, ενώ ανακατεύετε συνεχώς. Το αποσύρετε από τη φωτιά.
Βάζετε σε ένα μπολ (ή στο μπλέντερ) τον κρόκο, το αλάτι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
Ρίχνετε το ζεστό μίγμα και δούλεύετε τη μαγιονέζα γρήγορα με το σύρμα έως ότου δέσει.


Μαγιονέζα Αθηναϊκή


Περιγραφή

Χρησιμοποιειται για βαση στη Ρωσσικη σαλατα, για ψαρια, για γαριδες, αστακους και σαντουιτς.


Τι χρειαζόμαστε:

2 κ.σ. κορν-φλάουρ
κρόκος ενος αβγού
λάδι ηλιέλαιο (περίπου 500ml)
2 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι και πιπέρι λευκο
λίγο λεμόνι.

Πώς το κάνουμε:
Ρίχνουμε το κορν φλάουρ σε ένα ποτήρι νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Στη συνέχεια το βράζουμε έτσι ώστε να δέσει και να γίνει κρέμα.
Βάζουμε την κρέμα να κρυωσει σε μια βαθια σουπιερα απο πορσελανη. Προσθέτουμε τον κρόκο του αβγού και χτυπαμε το μιγμα με το χτυπητηρι του αβγου για να ομογενοποιηθεί.
Εν συνεχεια προσθετουμε λιγο-λιγο το λαδι και χτυπαμε συνεχεια. Οταν απορροφηθει το λαδι, προσθετουμε τη μουστάρδα, το αλατι, το πιπερι και το λεμονι.
Δοκιμαζουμε το μιγμα να ειναι νοστιμο και λιγο ξυνο. Τοτε ειναι ενταξει.

https://www.sintagespareas.gr/sintages/magioneza-athinaiki.html




Μαγιονέζα της γιαγιάς Ειρήνης




Τι χρειαζόμαστε:

1/2 φλ. λεμόνι
1 κουτ. γλ. μουστάρδα
1 αυγό
λίγο αλάτι-πιπέρι
3/4 λίτρου καλαμποκέλαιο

Πώς το κάνουμε:
Ανακατεύω σ'ένα μπωλ με μίξερ τα υλικά όλα, εκτός απ' το λάδι. Όταν ενωθούν καλά, προσθέτω σιγά-σιγά τα καλαμποκέλαιο έως ότου να "σφίξει". Προσέχουμε να μην κόψει.
Καλή επιτυχία!

https://www.sintagespareas.gr/sintages/magioneza-tis-giagias-eirinis.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου