Προετοιμασία 25 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Υλικά για 6 άτομα
Υλικά
-1 λίτρο γάλα
-175 γρ. ζάχαρη
-150 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα
-1 φλιτζάνι του καφέ κορν φλάουρ
-½ κουτ. σούπας ρυζάλευρο
-1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
- 1 πρέζα αλάτι
-λίγες σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου
Για το γαρνίρισμα
-ινδοκάρυδο τριμμένο
-φιστίκια Aιγίνης ανάλατα
Eκτέλεση
Διαλύουμε το κορν φλάουρ και το ρυζάλευρο σε λίγο κρύο νερό. Βάζουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο και ρίχνουμε το κορν φλάουρ με το ρυζάλευρο. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το αλάτι, την εσάνς πικραμύγδαλου και το βούτυρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το κεσκιούλ σε ατομικά μπολ. Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και κοπανισμένα φιστίκια Aιγίνης.
Σημ.: Προσπαθήστε να βρείτε γάλα άριστης ποιότητας, καλύτερα πρόβειο, για να γίνει πιο πλούσια και με καλύτερη γεύση. Βάλτε τη σε παλιομοδίτικα γυάλινα μπολάκια και πασπαλίστε τη με μπόλικο ανάλατο φιστίκι Aιγίνης και λίγο ινδοκάρυδο. Είναι εξίσου απολαυστική τόσο κρύα από το ψυγείο όσο και ζεστή μόλις βγει από την κατσαρόλα.
Συνταγή: Βασίλης Καλλίδης, Επιμέλεια - Food styling MIME.com, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Πηγές
http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28289&subid=2&pubid=63805817
http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=37816&subid=2&pubid=7952508
ΚΕΣΚΙΟΥΛ
Από τον Pastry Chef Δημήτρη Λεμοντζόγλου
Ημερομηνία προβολής 03/06/2013 - Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
Για 8 – 9 μερίδες
1700 ml γάλα
40 γρ. καρύδα αποξηραμένη τριμμένη
50 γρ. αμύγδαλο αποφλοιωμένο
150 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
80 γρ. κορν φλάουρ
2 σταγόνες απόσταγμα αμυγδάλου (προαιρετικά)
Φιστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το 1 ½ lt γάλα στη κατσαρόλα να ζεσταθεί στους 40 βαθμούς (όσο να αντέχει το δάχτυλο). Περνάμε το αμύγδαλο από το μπλέντερ να γίνει σκόνη. Σε ένα μπολ βάζουμε τα 200 ml γάλακτος, το κορν φλάουρ, την πούδρα αμυγδάλου, την καρύδα, τη ζάχαρη, το αβγό και το απόσταγμα αμυγδάλου. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα, ανακατεύουμε συνέχεια όσο να πήξει. Προσέχουμε να αποσύρουμε από τη φωτιά όσο ακόμα η κρέμα μας δεν είναι πολύ πηχτή, γιατί η κρέμα μας θα πήξει κι άλλο όσο κρυώνει. Σερβίρουμε σε μπολ, διακοσμούμε με φιστίκια Αιγίνης που τρίβουμε σε μπλέντερ και τριμμένη ξερή καρύδα. Το γλυκό μας διατηρείται στο ψυγείο έως 3 ημέρες.
http://www.chefonair.gr/recipes.asp?id=1165&s=14&c=4
Από τον Pastry Chef Δημήτρη Λεμοντζόγλου
Ημερομηνία προβολής 03/06/2013 - Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
Για 8 – 9 μερίδες
1700 ml γάλα
40 γρ. καρύδα αποξηραμένη τριμμένη
50 γρ. αμύγδαλο αποφλοιωμένο
150 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
80 γρ. κορν φλάουρ
2 σταγόνες απόσταγμα αμυγδάλου (προαιρετικά)
Φιστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το 1 ½ lt γάλα στη κατσαρόλα να ζεσταθεί στους 40 βαθμούς (όσο να αντέχει το δάχτυλο). Περνάμε το αμύγδαλο από το μπλέντερ να γίνει σκόνη. Σε ένα μπολ βάζουμε τα 200 ml γάλακτος, το κορν φλάουρ, την πούδρα αμυγδάλου, την καρύδα, τη ζάχαρη, το αβγό και το απόσταγμα αμυγδάλου. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα, ανακατεύουμε συνέχεια όσο να πήξει. Προσέχουμε να αποσύρουμε από τη φωτιά όσο ακόμα η κρέμα μας δεν είναι πολύ πηχτή, γιατί η κρέμα μας θα πήξει κι άλλο όσο κρυώνει. Σερβίρουμε σε μπολ, διακοσμούμε με φιστίκια Αιγίνης που τρίβουμε σε μπλέντερ και τριμμένη ξερή καρύδα. Το γλυκό μας διατηρείται στο ψυγείο έως 3 ημέρες.
http://www.chefonair.gr/recipes.asp?id=1165&s=14&c=4
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου